Vægten er din bedste ven

nem mad

Hvis du går og skal tabe dig, så er det meget muligt, at badevægten ikke lige er din bedste ven. Ofte er der en grund til at man skal tabe sig, og at man derfor har undgået vægten i et stykke tid. Hvis man er seriøs omkring sit vægttab, er en af de bedste metoder nemlig at blive gode venner med vægten, ikke til en selv, men til de ting man indtager.

Det bedste instrument til et godt vægttab er nemlig ganske enkelt en køkkenvægt. Der findes én helt sikker måde at tabe sig på, det aldrig slår fejl. Man skal indtage færre kalorier end man forbrænder, og gør man det, vil man automatisk tabe sig. Sker det omvendte, ja – så tager man på. Indtager man mange kalorier skal man derfor også være meget aktiv. Der er sådan set ikke noget galt med at spise lidt usundt, hvis man blot er meget aktiv. Det letteste er dog at have et sundt forhold til sin mad.

Hvis man ved hvor mange kalorier forskellige fødevarer indeholder, kan man hurtigt tælle kalorier, og se hvor mange man indtager. Der findes et utal af apps og hjemmesider, der kan fortælle dig, hvor meget de forskellige ting indeholder.

Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal gå og tælle dine kalorier og veje din mad resten af dine dage. Når du først har fået en fornemmelse for, hvor meget alle de forskellige ting indeholder, og hvor meget 2000 kalorier er i mad, vil du også have en lang bedre fornemmelse for, hvor meget du kan spise.

Du vil eksempelvis nok blive overrasket, hvis du vejer chips eller chokolade og ser hvor stor en del af et dagligt kalorieindtag der kan ligge på en lille bitte tallerken, som du på inden måder bliver mæt af. Når du tænker over hvad du putter i munden, er der en god sandsynlighed for at det bliver langt sundere.

Den sikre kombination

Hvis du gerne vil sætte lidt yderligere fart på dit vægttab, er det bedste du kan gøre stadig at kombinere sundt kost med motion. Så invester i et par løbesko og kom ud på vejene og stigerne og forbrænd nogle kalorier. Hvis formen ikke lige tillader at du løber, så husk at det i forhold til kalorieforbrænding er lige så godt at gå. Du forbrænder lige så mange kalorier ved at gå en kilometer, som du gør ved at løbe den. Tiden det tager er naturligvis meget forskellig. Jo bedre form du kommer i, jo bedre en form man er i, jo bedre vil ens forbrænding dog typisk også være.

Hvis man løber og virkelig får pulsen op, er der desuden der der kalder efterforbrænding, hvor man også forbrænder lidt efter selvom man er holdt op med at løbe. Det kan med andre ord godt betale sig at være i bedre form, så det kan være en god ide at arbejde hen mod at kunne løbe.

You may also like...