Tre sundhedsbommerter de fleste begår inden de går i seng

Sundhed er noget man skal være bevidst om hele døgnet, hvis man ønsker at holde sig i topform. Desværre er det nemt at blive både stresset og ikke mindst distraheret i en travl hverdag, og derfor er der mange, der særligt omkring sengetid begår en række bommerter, som kan have stor indflydelse på ens sundhed, da en god nattesøvn har afgørende betydning for ens restitutionsproces og dermed også ens samlede sundhed såvel fysisk som psykisk. Så for at du kan få en mulighed for forbedre din egen snuhed, kommer der her en kort guide til tre sundhedsbommerter, du bør undgå før sengetid.

1: Undgå motion kort før sengetid

Det første man ikke skal gøre inden man går i seng er at dyrke motion. Ja du læste skam rigtigt. Det er selvfølgelig vigtigt at dyrke motion, men det er ligeså vigtigt, at man ikke gør det kort før man skal sove. Dette skyldes, at både styrketræning og i særdeleshed konditionstræning, øger blodcirkulationen i kroppen og dermed både blodtrykket og ikke mindst pulsen.

Derudover udskilles der adrenalin og en lang række endorfiner, der giver os ekstra energi, hvilket selvsagt vil påvirke vores evne til at falde i søvn og netop derfor bør man ikke dyrke idræt kort før man skal sove. Det anbefales, at man ikke dyrker motions mindst tre timer før man planlægger at gå i seng.

2: Husk lige tandbørsten…ellers så!

En anden fejl som rigtig mange danskere begår, lige inden de skal sove, er at de hopper tandbørstningen over. Dette er uheldigt, da rigtig mange danskere lider af dårlig tandhygiejne og dårlig tandhygiejne kan i yderste konsekvens føre til syreskader og ikke mindst knækkede tænder, hvilket kan være en særdeles dyr fornøjelse at få ordnet, når først skaden er sket.

Derudover viser den nyeste forskning, at vedvarende dårlig tandhygiejne, kan øge risikoen for alvorlige lidelser som kræft, hjertesygdomme og diabetes, hvis man går rundt med kroniske betændelsestilstande i munden. Derfor bør man altid huske tandbørsten, samt ikke mindst sørge for at gå regelmæssigt til tandlægen.

3: Sørg for at du sover i en seng der passer til din krop

En sidste fejl som mange begår, når det kommer til deres sundhed indtræffer først, når de rent faktisk ligger i deres seng for den fejl de begår er, at de har valgt en seng som ikke passer til deres krop. Dette er dog yderst vigtigt at gøre, da voksne mennesker har sværere ved at komme i helt dyb søvn, hvor kroppen restitutionsproces kører på fuld skrue og hvis man har en seng der ikke passer ordentligt til ens krop, bliver det sværere at få en ordentlig nattesøvn og det vil på den lange bane kunne øge risikoen for at blive stresset, da kroppen har brug for at hvile såvel fysisk som mentalt.

Så hvis du ikke føler at du sover ordentligt, så bør du straks tale med en ekspert eller en læge, der kan rådgive dig om, hvilken slags madras og seng, der passer bedst til dig. Hvis du selv er på udkig efter en ny seng kan du finde et stort udvalg her.

Hvis du ønsker flere inputs til hvordan du kan forbedre din krops restitutionsproces, så du får det maksimale ud af din træning, så husk at læse vores tidligere artikel om dette emne.

You may also like...