Træt af at løbe? Gør træningen sjov igen

Der er ingen tvivl om, at motion er sundt for din krop, men vigtigst af alt skal det også give mening for dig at gøre det. Det kan fx være, at du har et mål om at tabe dig, udfordre dig selv, eller at det bare skal være sjovt. Har du mistet gnisten til at træne for nyligt, kan du få inspiration i denne guide til at gøre træningen sjov igen.

Tag, hvad der er sjovt, og gør det endnu sjovere

Kan du huske fornemmelsen af gennemføre dit første halvmaraton, eller første gang dit hold vandt en vigtig kamp? Efter 20. gang har det måske ikke den samme betydning eller følelse som første gang, og så er det måske på tide at ryste posen.

Arranger fx, at alle på holdet klæder sig ud til næste træning, eller indfør kvajekage, så der er noget på spil, og man motiveres til at yde sit bedste.

Hvis du ikke træner i en sportsforening, kan du tænke alternativt i din normale træning. Tag fx med familien på orienteringsløb i Tivoli. Her kan du benytte dig af den helt særlige Tivoli casino bonus. Du kan også afholde et mesterskab hjemme i baghaven i sumobrydning med nogle af dine venner. Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser.

Prøv en ny sportsgren

Danmark er kendt for sine sportsgrene såsom fodbold, håndbold og svømning. Her har man så sandelig mulighed for at få sved på panden, men der findes også en masse andre discipliner derude, der er værd at give et skud.

Udlev fx dine amerikanske drømme og kast dig ud i baseball, eller lad både krop og sind komme på prøve med bueskydning. Du vil blive overrasket over, hvor mange sjove og interessante sportsdiscipliner, der findes i dit nærområde. Det vigtigste er bare at udvide din horisont og få pulsen op.

Få en træningspartner

En rigtig god måde at forny motivationen på er at finde sig en makker, som man kan træne sammen med. Det letter både på følelsen af at være alene under træningen, og på samme tid presser man sig selv og hinanden mere, hvis der er en anden til stede.

 

Vil du gerne træne op til et løb eller bare yde en ekstra indsats under den ugentlige træning, så spørg nogle af dine kammerater, om de vil hjælpe dig og være med til at støtte dig og udfordre dig.

 

Vigtigst af alt handler det om at tænke lidt kreativt, hvis man er gået sur i sin normale træning. Ændrer man på tingene hist og her eller tilføjer et helt nyt konkurrenceelement, vil man pludselig se på træningen med nye øjne.

You may also like...