Træn dig til en gladere tilværelse

Rigtig mange går rundt med rigtig mange ting på sine skuldre. I højere grad end tidligere består tilværelsen nemlig af rigtig mange forskellige elementer. Vi har selvfølgelig altid skulle arbejde, men nu er der en højere grad af selvrealisering forbundet med det.

Der er generelt bare mange flere muligheder i dagens Danmark. Det er selvfølgelig en positiv ting, men flere muligheder skaber også flere bekymringer om ikke at slå til. Det lyder måske lidt banalt, men en rigtig god måde at komme disse bekymringer til livs er ved at træne. I det der følger, vil danskernes humør blive gransket samt et forslag til, hvordan træning kan hjælpe, hvis man ikke har det godt.

Verdens lykkeligst land?

Ifølge mange undersøgelser lever vi i verdens lykkeligste land. Men er det nu også så ligetil? Om vi er de lykkeligste afhænger meget af, hvordan man stiller spørgsmålene.

Vi er også et af de lande i verden, hvor der er flest, der går til psykolog, og hvor der bliver taget flest lykkepiller. Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at vi i Danmark har midlerne og systemet til at benytte os af de ydelser. Men det er stadig noget af en statistik.

Faktisk menes det, at ca. en fjerdedel af den danske befolkning oplever alvorlig angst på et eller andet tidspunkt i deres liv. I forlængelse af dette vil hele tre procent af befolkningen blive ramt af generaliseret angst. Generaliseret angst er en vedvarende lidelse, som man selvfølgelig virkelig skal tage seriøst.

Træningens indvirkning på humøret

Det ville være naivt at sige, at træning er svaret for alle, der oplever nedtrykthed, eller det der er værre. Men det er efterhånden meget anerkendt, at træning er et rigtig godt middel til en gladere tilværelse.

Det er faktisk ikke så meget, der skal til. Selvom det for den fysiske sundhed helt klart er bedst at træne lidt hver dag, viser undersøgelser, at man generelt set får det meget bedre af at træne et par gange om ugen.

Hvad skal jeg træne?

Først og fremmest skal du vælge den træningsform, der passer dig bedst. Det er misforstået, at man skal ind et fitnesscenter og svede med en masse andre mennesker.

Det handler jo overordnet om at være glad for sin træning. Det er der en tendens til, at man er, når man er ude i naturen, mens man træner. En god idé er for eksempel at tage sin hund med ud og løbe. På den måde slår man to fluer med et smæk. Hvis din hund er godt opdraget, kan du endda løbe med hunden uden snor. Det kræver dog, at hunden har et hundetegn på sig. Den skulle jo nødigt løbe fra dig og blive væk.

De små ændringer i hverdagen

Der skal faktisk ikke så meget til, at træning hjælper dig i hverdagen. Det er et langt stykke ad vejen de små ændringer, der gør en forskel. Det kan for eksempel være at skifte bilen ud med cyklen, når du tager på arbejde, eller tage trapperne i stedet for elevatoren.

Det kan også være et incitament til at lege mere med dine børn. Børn forbrænder utrolig mange kalorier i løbet af en dag. Hvorfor? Ja, simpelthen fordi de løber rundt og leger hele tiden.

You may also like...