Tips til din vintertræning

Selv om du måske foretrækker at træne i det fri, så er der tidspunkter på året, hvor det på grund af vejret bliver ret vanskeligt.

Så er det om at tænke om. Hvor og hvordan kunne du komme til at træne godt og effektivt i de perioder?

Ryk indendøre

Hvis vejrliget er sådan, at det er for koldt, for vådt eller for uforsvarligt at træne udenfor, så er du nødt til at rykke indendørs.

Så er det godt, at der findes en masse gode muligheder for at vedligeholde dit træningsniveau. Det kan du gøre ved enten at melde dig på et hold, der træner i vinterhalvåret, eller du kan selv sammensætte et program i nogle af de mange sportshaller, der er tilgængeligt rundt omkring i hele landet.

Endelig kan du vælge helt at træne derhjemme. Det er der mange fordele ved.

Forslag til selv-træning

Foretrækker du den fleksibilitet og uforstyrrethed, der er ved at træne selv, så er der et hav af muligheder for det.

Du kan for eksempel besøge en svømmehal, en skøjtehal, et motionscenter, en indendørs golftræningsbane eller lignende. Der er der gode muligheder for selvtræning.

Sådanne steder er du din egen herre og kan træne, som du vil og lige så længe, du vil.

Træn derhjemme

Hvis du har pladsen, så er der også den mulighed, at du kan træne selv derhjemme. Når du træner i privaten, kan du for eksempel anskaffe dig et eller flere træningsredskaber.

Du kan selvfølgelig lave nogle gulvøvelser, der er ganske effektive, men skal du have sat gang i en højere puls, så må du typisk ty til noget maskineri.

Det kan for eksempel være en spinningcykel, en crosstrainer eller andre former for træningsredskaber. Det kan blive lidt af et udstyrsstykke, men vælger du for eksempel en god spinningcykel eller en crosstrainer, så er du faktisk rigtig godt dækket ind.

Hjemmetræning hele året

Synes du så godt om at træne derhjemme, eller bor du langt væk fra træningssteder, så kan du fint bruge hjemmetræning hele året igennem.

Vælg et effektivt maskineri at motionere på, så behøver du ikke at træne i timevis for at opnå en gavnlig effekt af dine anstrengelser.

Træn regelmæssigt

Skal din træning være så effektiv som muligt, så er det vigtigt, at du træner regelmæssigt. Så er det lettere for dig at holde dig i god form, og effekten bliver meget bedre, hvis din form er god.

Hvis du har træningsmuligheder derhjemme, er det simpelthen så nemt at komme til at træne, at der absolut ingen undskyldninger er for ikke at gøre det. Det er bare at træde op i maskinen, så er du i gang.

Træn med jævne mellemrum. Det kunne for eksempel være hver dag, hver anden dag eller hver tredje dag. Længere tid bør der ikke gå imellem, at du får trænet.

Husk glæden ved at træne

Hvis du lider, hver gang du træner, så burde du nok finde en anden træningsform. Det skulle meget gerne være en fornøjelse at træne.

Bliver det for surt, så er risikoen for, at du snart holder op igen for stor.

Du skulle jo gerne motionere hele livet. derfor betyder det ret meget, at du finder en træningsform, der er forbundet med en vis grad af fornøjelse.

Du behøver ikke at skraldgrine, når du træner, men synes du slet ikke, at det er sjovt, så har du valgt noget forkert.

Der findes så mange forskellige muligheder for at motionere, at der nok skal være noget, der er sjovere end andet. Bliv ved med at lede, til du finder den form, der passer til dig.

You may also like...