Squashketchere er ikke alle ens

squash

Når man dyrker sport, er der ofte rigtig meget udstyr at vælge imellem, og squash er ingen undtagelse. Der er f.eks. både bolde, sko og selvfølgelig squashketchere, man skal forholde sig til. Men hvordan vælger man egentlig den rigtige ketcher? Det kan du læse om her, så du nemmere kan træffe det korrekte valg, når du skal ud og skaffe det rette squash-udstyr.

Squashketchere vejer ikke det samme

Der er flere parametre, man skal forholde sig til, hvis man står over for sit valg af ketcher. En af dem er ketcherens vægt, der bør afspejle éns spillestil.

Tungere ketchere har mere slagkraft end lettere modeller. Til gengæld kan man ikke svinge ketcheren ligeså hurtigt, som man kunne, hvis den vejede mindre. De lettere modeller egner sig godt til en offensiv spillestil, og man kan hurtigere manøvrere med en meget let ketcher.

Alt i alt, er der altså både fordele og ulemper ved henholdsvis tunge og lette squashketchere, men det er ikke det eneste, man bør overveje, inden man køber. Ketchere har nemlig heller ikke samme hovedform.

Lukket hals eller dråbeformet

Når man kigger på de forskellige ketchere, kan man se, at hovedformen ikke er den samme på alle. Nogle har et rundt hoved med en lukket hals, mens andre er dråbeformede og altså har en åben hals. De dråbeformede hoveder har mere trampolin-effekt, da strengene som går på langs, er længere. Trampolin-effekten betyder, der kommer mere kraft bag skuddene. Hvis målet til gengæld er præcision, kan det være en fordel at kigge på squashketchere med rundt hoved og lukket hals. Her er det kontrol, der er i fokus.

Strengene på squashketchere

Strengene har også stor betydning, når man spiller squash. Ønsker man kontrol, skal man gå efter en hårdere opstrengning, men dette er til gengæld på bekostning af slagkraft. Hvis opstrengningen er løsere, øger man nemlig slagkraften, og derfor har opstrengningen altså en vigtig rolle at spille i forhold til éns spillestil. Kvaliteten af strenge er heller ikke ens, men afhænger af, hvilke squashketchere, man ser på.

Ketcherens balance

Det er også relevant at forholde sig til ketcherens balance. Nogle ketchere har et tungt hoved, mens andre derimod har et let hoved. Hvis hovedet er tungt, kommer der mere kraft bag ketcheren. Til gengæld giver man afkald på noget af den kontrol, man får ved at vælge en ketcher med et let hoved. Det rigtige valg er en smagssag, men man skal huske på, at man ikke behøves vælge en ketcher, der er enten det ene eller det andet. Man kan nemlig også sagtens finde squashketchere, der er midt imellem, hvis man helst vil det.

Der er mange squashketchere på markedet og mange ting at være opmærksom på, når man skal vælge den rigtige ketcher. Det er en fordel at have det rette udstyr, som passer til éns spillestil, og derfor er det ikke noget nemt valg, når ketcheren skal findes. Men forhåbentlig har denne korte gennemgang gjort valget en smule mere overskueligt.

You may also like...