Spinning er en ny og effektiv træningsform 

spinningcykel

Det kan være let at fravælge spinningtimerne, fordi det er for eksotisk, for hårdt, for kedeligt eller hvad du nu kan finde på. Sandheden er bare, at sådan forholder det sig slet ikke. Spinning er en yderst effektiv og sjov træningsform, og du snyder dig selv for at få det ultimative ud af din træning med dårlige undskyldninger.

spinningcykel

Fordele ved spinning

Når du spinner, så kommer din forbrænding helt op og yder det maksimale. Det vil sige, at træningen er effektiv for dig, uanset om du bare vil holde formen ved lige, tabe dig eller træne op til en Ironman. Det er lige til at gå til, du skal blot have et par spinningsko, som kan klikkes i pedalerne, og så er du klar til at bestige jernhesten.

Alle kan ligeledes være med, for man justerer selv belastningen på cyklen undervejs, og hvis det bliver for hårdt, så er det let at skrue ned. De fleste fanger dog hurtigt energien fra musikken, instruktøren og de andre, som kæmper kampen for at komme over bjerget, og så er det slet ikke til at lade være med at give den maksimum gas. Når du spinner, så vil du ud over den høje forbrænding og gode kredsløbstræning også opnå fordele som flotte lår og baller, bedre iltoptagelse, mindske risikoen for skader, mindske risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme, forhøjet kolesterol og andre livsstilssygdomme, samt der udskilles endorfiner, som giver dig overskud og godt humør.

Sådan kommer du i gang med træningen

Hvis du aldrig har prøvet at spinne før, så er det en god idé at tage med på et introduktionshold, bare lige for at prøve det af, inden du investerer i en masse udstyr. De fleste steder kan du leje et par sko. Når du så er klar til at dyrke spinning, så skal du enten finde dig et hold, hvor du kan lide instruktøren og musikken, eller købe din egen spinningcykel, og så er det bare med at komme i gang. Hvis man foretrækker at træne alene, og man er i stand til at motivere sig selv, så kan det være rigtig praktisk at have sin egen spinningcykel. Det vil være en fordel at få dine egne sko, da det ikke er så lækkert at dele sko, når man sveder så meget. Mange vil også foretrække et par cykelbukser med pude i samt svedtransporterende tøj.

You may also like...