Sådan laver du lækre sunde snacks

Det er nogle gange svært at finde lækre og sunde snacks, som ikke blot er gulerodsstave eller agurk stænger med en smule dip. Der er naturligvis også de traditionelle rugbrødscroutoner, der desværre ofte er blevet overbagt i ovnen.

Når man afholder en lækker tapasaften, kunne det nogle gange være lækkert, hvis der var nogle andre alternativer til ovennævnte. Men hvordan finder man inspiration, og hvordan laver man disse snacks, så de smager godt hver gang? Læs med herunder – så forsøger vi at give dig det bedste svar.

Med en dehydrator kan du tørre dine frugter og grøntsager, så de holder længere. Det er dog ikke det eneste, den kan gøre. Når du tørrer dine grøntsager og frugter, kan du nemt og hurtigt lave sunde og lækre chips til dine gæster.

Der er findes mange forskellige størrelser, priser og slags udseende på dehydratorer. Uanset hvilken model der vælges, kan de mere eller mindre det samme. Blot til en note hænger pris og kvalitet ofte sammen. Det er dog vigtigt, at hvis en sund linje ønskes, så bør tilbehøret / dip ligeledes være henholdsvis fedtfattigt og sundt.

Du kan finde et stort udvalg af forskellige dehydratorer online her.

Hvis du skal have en lækker kylling, så bør du ikke ødelægge den sunde stil med nogle pommes frites. I stedet kan alternativet være nogle friske rodfrugtfritter, som man selv snitter og laver i ovnen. Det er en fremragende måde at spise en masse grøntsager på, og samtidig er det meget sundt. Disse rodfrugtfritter behøver nødvendigvis ikke udelukkende at være som en slags ”sideorder”. Det kan ligeledes svære en sund snack inden hovedretten kommer på bordet.

Rodfrugterne kunne blandt andet være gulerødder, pastinak og rødbeder. Det er både nemt og samtidig er det rigtig billigt.

I nogle dagligvarebutikker er det muligt at købe rodfrugter i stykvis, så man samtidig undgår at smide mad ud, man ikke får spist.

You may also like...