Sådan kan du undgå skader, når du træner meget

Når du har besluttet dig for at leve en sundere livsstil, er det enormt vigtigt, at du sørger for at passe godt på dig selv, så du kan undgå at få skader. Når du bliver skadet fra at dyrke for meget motion, kan du pludselig ikke træne, og der er også en fare for, at skaden bliver ved med at vende tilbage.

Derfor er det enormt vigtigt, at du sørger for at passe godt på dig selv, når du træner, og at du er opmærksom på at forebygge frem for at presse dig selv. Her kan du nemlig risikere at blive skadet, og det kan få store konsekvenser for din træning.

Sørg for altid at prioritere sikkerheden

Hvis du er glad for at dyrke adventuresport eller ekstremsport, er det en god idé, at du altid sørger for at være påpasselig. Det betyder blandt andet, at du altid tager sikkerhedsudstyr på og ikke kaster dig ud i nogle situationer, som du ikke har styr på.

Er der tale om udendørs sport, hvor vejret også kan have en påvirkning, er det smart altid at undersøge vejrudsigten, så du ikke sætter dig selv i en farlig situation, der kan få store konsekvenser for din videre træning.

Hvis du træner i et fitnesscenter, er det en god idé at passe ekstra godt på dig selv også. Sørg for altid at have en til at spotte dig, hvis du skal lave et meget tungt løft, som du ikke er sikker på, du kan fuldføre. Det er også en god idé altid at bruge træningshandsker, da det kan hjælpe dig med at løfte bedre også.

Sørg for at få den rette næring og restituering

Det er meget vigtigt, når du træner, at du også sørger for at give din krop og dine muskler noget at arbejde med. Det betyder blandt andet, at du skal huske at spise noget nærende mad, ligesom du under træning kan få gode resultater ved at drikke BCAA, samt at indtage noget protein efter endt træning.

Men noget af det vigtigste, du kan gøre, er at sørge for at få nok søvn om natten. Det er under søvnen, at kroppen genopbygger sig selv og behandler dagens indtryk. Søvn er lidt en slags mirakelmiddel, og derfor bør du altid prioritere at få din søvn hver nat.

Træn ikke gennem skader


Slutteligt er det meget vigtigt at sige, at du aldrig skal træne igennem en skade. Hvis du oplever, at du har ondt i nogle muskler eller en specifik del af kroppen, er det virkelig en god idé at sørge for at skåne denne muskelgruppe og ikke træne igennem en skade.

Hvis du oplever at have ondt i eksempelvis knæet, bør du undgå at træne noget, der putter belastning på knæet. Prøv i stedet at få kompression omkring knæet og træn nogle opbyggende øvelser med dit knæ, så du kan få dit knæ til at blive bedre. Hvis du træner igennem din skade, bliver det kun værre.

You may also like...