Sådan finder du den helt rette yogamåtte

Yoga er en disciplin, der fokuserer på vejrtrækning, udstrækning og muskulatur. Der findes forskellige former for yogaudstyr, heriblandt yogablokke, yogapuder og yogatøj. Dog er intet af dette udstyr nødvendigt for, at du kan gennemføre en perfekt yogasession.

Yogamåtten er derimod alfa og omega. Den giver dig det underlag, du har brug for, så du kan koncentrere dig om de rette positurer uden at hænderne og fødderne glider. Læs med her for at blive klogere på, hvordan du finder den rette yogamåtte til dine behov.

Kvalitet, design og bæredygtighed

Hvilken yogamåtte, der er den helt perfekte afhænger af, hvem man er og hvilken type yoga, man udøver.

Yogamåttens kvalitet har en stor betydning i forhold til sværhedsgraden af den yoga, der dyrkes. Samtidigt går nogle mennesker også meget op i designet, mens elementer som bæredygtighed og pris prioriteres højere af andre.

Her kan du læse mere om, hvad du i de forskellige tilfælde bør være opmærksom på — uanset om dit fokus er på kvaliteten, bæredygtigheden eller designet.

Hold øje med tykkelsen

En yogamåttes tykkelse er først og fremmest en vigtig faktor. En god yogamåtte har som regel en tykkelse på mellem 0,4 og 0,6 mm. Bliver yogamåtten meget tyndere giver den ikke god støtte eller komfort. Bliver den for tyk, kan det være svært at bevare stabiliteten.

Det kan dog også betale sig at lede efter en yogamåtte med en tykkelse på 0,8 mm, hvis du ønsker en større komfort.

Udover tykkelsen er det også vigtigt, at måtten har en skridsikker underside samt en tekstureret overside, så dine fødder og håndflader ikke glider — heller ikke når du sveder.

Find et passende design

Nogle yogier ønsker en simpel og ensfarvet yogamåtte, der ikke fanger blikket. Er du til det minimalistiske udtryk, findes der et hav af gode, ensfarvede yogamåtter på markedet, der lever op til kravene om god kvalitet og den rette tykkelse. Dyrker du yoga i det fri, vil en grøn yogamåtte måske være sagen.

Er du mere til det farverige eller detaljerede udtryk, findes der også et bredt udvalg af yogamåtter med alverdens forskellige prints. Du vil kunne finde et utal af yogamåtter med abstrakte mønstre eller specifikke prints på markedet. Symboliserer yoga en spirituel praksis for dig, kan du eksempelvis finde en yogamåtte der afbilleder zen-mønstre eller de syv forskellige chakraer.

En bæredygtig yogamåtte

Går du op i bæredygtighed vil du nemt kunne finde masser af yogamåtter på markedet, der er produceret i naturlige og miljøvenlige materialer.

Går du samtidigt efter et smukt design kan du i så fald ofte være sikker på, at måtten også er produceret i materialer af en vis kvalitet. Er der tænkt over det ene element, er der nemlig ofte også tænkt over det andet.

Gør brug af tests af yogamåtter

Hvis du vil være sikker på at finde en yogamåtte af god kvalitet og af de rette materialer, kan du med fordel lede efter en test af yogamåtter online. Se fx denne side.

Der findes mange gode anmeldelser og tests af yogamåtter på nettet, og det vil derfor være nemt at finde brugbare informationer.

You may also like...