Motion er vejen til det langvarige vægttab

tab af fedt

Når du vil tabe dig med succes, er det afgørende, at du både sætter fokus på kost og motion. Det ene element er afhængig af det andet for, at du kan få et langvarigt vægttab.

Der er forskellige slankekure, du kan gøre brug af, når du skal lægge dit kostprogram. Om du er til en slankekur baseret på fastedage, madbarer eller én, som giver dig spændende opskrifter, er op til dig.

Uanset hvilken kur du vælger, er det afgørende, at du dyrker motion sideløbende med din kostændring.

Hvilken motionsform skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du finde en sportsgren eller motionsform, som motiverer dig. Du skal finde glæde ved at være fysisk aktiv.

Der findes mange forskellige måder, du kan dyrke motion på:

  • I klub
  • I fitnesscenter
  • Derhjemme med træningsmaskiner
  • Sammen med børn, ægtefælle eller kæreste i naturen.

Din motion kan finde sted i en klub såsom bokseklub, badmintonklub eller svømmeklub, hvor du er sammen med andre. Drives du af socialt samvær, og har du gavn af at blive motiveret af andre mennesker, kan dette være den rette motionsform for dig.

Har du det bedre med at dyrke motion på egen hånd, kan du gøre det med et personligt træningsprogram i fitnesscenteret. Her findes der redskaber og udstyr til ethvert niveau. I denne forbindelse kan du gøre brug af holdtræning, hvis du får smag for en bestemt træningsform. Det kan være fitnessboksning, crossfit, step eller aerobic.

Har du høje ambitioner med at skabe de bedste betingelser for det langvarige vægttab, kan du vælge at købe træningsmaskiner- og udstyr til hjemmet. Her kan du vælge alt fra romaskine over crossfitmaskine til løbebånd og spinningcykel.

Har du børn, kan du med fordel inddrage dem i din nye og sundere livsstil. Der findes masser af fysiske aktiviteter, du kan lave med børnene. Det kan være på havetrampolinen derhjemme, på cykel, boldspil i haven, løbeture – mulighederne er mange. Det vigtigste er, at du får rørt dig og får pulsen op.

Tilpas din motion i henhold til din slankekur

Når du er på slankekur, gennemgår din krop en forandringsproces, som den gradvist skal tilvænnes. Derfor kan du opleve, at dit energiniveau er mindre i den første uge, når du sætter gang i din kostomlægning.

Du skal tilpasse din motion i henhold til din slankekur. Det betyder, at du skal tage hensyn til din krop og dens energiniveau. En kostomlægning med henblik på vægttab vil for de fleste mennesker betyde indtag af mindre mad og færre kalorier. Før kostomlægningen har din krop været vant til at få tilført masser af energi. Nu får den energien fra superfood, da du giver den brændstof med de rette vitaminer og næringsstoffer.

Har du en slankekur med fastedage (såsom 5:2 kuren), skal du sørge for at skåne din krop fra intensiv og fysisk hård motion på fastedagene. Både Atkins kuren, Dukan kuren samt Low Carb High Fat er populære kure, som giver dig masser af varierede og næringsrige måltider igennem lang tid.

You may also like...