Motion er godt for psyken

De fleste er nok godt klar over, at motion, sund kost, og et moderat eller afhold fra alkohol er sundt for din krop. Men det er også godt for mange andre ting, ikke mindst for dit mentale helbred. Der er lavet mange studier der viser, at daglig motion kan være med til at holde psykiske lidelser som depression og stress på afstand. Udover det reducerer stres så er det også med til at forbedre din søvn, og en god nats søvn er essentiel for et godt helbred. (Det kan du læse mere om ved denne psykolog i Odense)

 Motion er med til at reducere stress og forbedre din søvn og dit generelle velvære. Det er her vigtigt at huske på, at der findes mange former for motion. Det er ikke ensbetydende med at du absolut skal ud og løbe eller bruge flere timer i et motionscenter mange gange om ugen. Motion er også, at de tager trappen i stedet for elevatoren. Cykler på arbejde i stedet for at tage bussen. At du leger med børnene udenfor eller at du slår græsset. Motion er med andre ord fysisk bevægelse. Hvor effektivt det så er, det er en helt anden snak.

Der har været en generel tendens til at motion bliver “promoveret” i forhold til det sunde fysiske helbred, men den rolle det spiller i den psykiske er også stor. Der er mange år siden, at det blev bevist at fysiske aktivitet påvirker nogle særlige signalstoffer i hjernen. Det er de signalstoffer, der sender hormoner ud i kroppen, der giver en form for ro og afslapning, selvom det kan være hårdt i øjeblikket. De fleste kender godt det med, at man har det dejligt efter man har været ude og løbe eller dyrket anden motion.

Det siger næsten sig selv, at jo oftere, man har det dejligt, jo sjældnere vil man have det dårligt, og af den simple grund kan motion være med til at holde det psykiske i balance såvel som det fysiske.

You may also like...