Massage er velvære for både sjæl og krop

Jeg tror, at mange mennesker i deres dagligdag glemmer, at der er noget, som hedder massage. Når hverdagen bare kører derudaf, men familie, arbejde, sociale aftaler, motion, hobby, eksamensperioder eller hvad det nu kan være, så er massage noget, man ofte glemmer eller nedprioriterer i sit liv. For manges vedkommende er massage noget, man overvejer i forbindelse med særlige lejligheder.

Det kunne for eksempel være, at man overvejer at give en massage i gave til et familiemedlem eller til en ven. Hvis man har en person i sit liv, som man holder meget af, og som man ønsker at forkæle med en gave, så er det ikke altid, at materialistiske gaver er den optimale løsning. I stedet er det blevet meget populært og udbredt, at man giver oplevelser i gave, og dette kunne blandt andet være en massage. Hermed giver man personen en mulighed for at sætte tid af til sig selv og sit eget velvære. Man ”tvinger” så at sige personen til at prioritere lidt tid til sig selv og til at pleje sin egen krop og sjæl.

En anden særlig lejlighed, hvor mennesker ser en anledning til at overveje at give sig selv en massage, er i forbindelse med ferier. Igen glemmer folk måske muligheden for massage i hverdagens hast og jag, men når ferien så kommer, og der er tid til afslapning, så kommer massage måske også ind i billedet. Det pudsige er dog her, at det måske netop er i hverdagen, det især kunne være givende, hvis man i ny og næ afsatte lidt tid til sig selv, og fik en massage.

Gør dig selv en tjeneste og prioriter massage

Med ovenstående i mente er min pointe, at massage ikke blot bør prioriteres i forbindelse med særlige lejligheder, såsom når skal gives gaver eller man skal på ferie. Jeg tror, at massage i hverdagen kan sammenlignes lidt med meditation. Men en travl hverdag kan det være yderst gavnligt og effektfuldt at få en massage en gang i mellem. Det er et lille pusterum fra virkeligheden, og det får både kroppen og sjælen til at slappe til af og tage en pause. Derfor vil jeg næsten opfordre til, at den næste massage du køber, den køber du til dig selv. Og ikke fordi du er på ferie, tværtimod. Prøv at få en massage på en ganske almindelig hverdag, måske endda i en periode for du har særligt mange bolde i luften. Bor du på den østlige side af Sjælland, kan du eventuelt besøge denne hjemmeside, og se, om du ikke bliver fristet til at forkæle dig selv med en massage eller en anden behandling: https://www.christinaclemen.dk. På hjemmesiden finder du, udover massage, også behandlingsformer som japansk lifting, zoneterapi og access bars.   

Massage i forbindelse med træning

Overskriften til denne artikel beskriver, at massage er godt for både krop og sjæl. Og denne overskrift er valgt helt bevidst. I ovenstående tekst ligger fokus nok mest på den sjælelige eller mentale side af sagen, men de kropslige fordele ved massage er bestemt også værd at nævne. Stort set alle professionelle sportsudøvere får massage ved siden af deres fysiske træning, og dette er der altså en god grund til. I forbindelse med træning nedbryder man nemlig sine muskler, som derefter opbygges igen, mens man slapper af, eller restituerer, som det mere korrekt kaldes. Det vil sige, at mens du træner, så styrker du faktisk ikke dine muskler. Tværtimod så slider og nedbryder du dine muskler under selve træningssessionen. Det er først bagefter, mens du restituerer, at musklerne igen opbygges, og denne gang endnu stærke en før den udførte træning. Det er i forbindelse med restitutionen, at massage kan være yderst gavnligt. Mange mennesker er ikke klar over dette, men restitutionen er faktisk mindst lige så vigtig som selve træningen, hvis man gerne vil i bedre form og / eller blive stærkere. Derfor er det værd at investere tid og penge i restitutionsdelen lige så vel, som man er villig til at investere tid og penge i træningen. Særligt hvis man træner op til et stort sportsarrangement, som for eksempel et maraton, et triatlon eller en ironman, er det en kæmpe fordel, hvis man løbende får massager ved siden af træningen.

You may also like...