Kom hurtigt i form med de 4 stilarter i svømning

Kom hurtigt i form med de 4 stilarter i svømning

De fleste tænker at løb, cykling og fitness er de nemmeste sportsgrene at dyrke. Men så har du altså ikke hørt om svømning. Med et utroligt lille budget, lidt vilje og en indmelding i en dansk svømmeklub, så kan du forholdsvis hurtigt lære at svømme rigtig fint. Dette i alle svømningens fire stilarter: Butterfly, Crawl, Rygcrawl og Brystsvøming, som jeg vil forklare grundlæggende om her.

Inden du starter med selve svømningen, så skal du lige bruge lidt udstyr. Til svømning har du ikke brug for ligeså meget udstyr, som til fitness eller cykling. Når du skal svømme er det egentligt bare et par badebukser eller en badedragt, ligesom det vil være fordelagtigt med et par gode svømmebriller. Men så er du altså også good to go i høj grad. Mangler du et sted at købe dette, så er denne online svømmebutik et rigtig godt bud, som jeg altid benytter.

Men lad os så komme i gang med at lære de forskellige stilarter at kende.

1. Butterfly

Vi starter med den sværeste og hårdeste, nemlig butterfly. Denne er velkendt ved at man bevæger arme synkront og benene sammen. Armene skal op over vandet samtidig og derefter tryk under vandet, mens benene samtidig lave et spark sammen i den anden ende. På den måde opnås et rigtig stærkt fremdrift. Dog er det også hårdere end det lige lyder, hvorfor de fleste kun kan svømme 25 til 100 meter i denne stilart, før teknikken begynder at falde fra hinanden. En lille bonusinformation er at det var denne stilart Michael Phelps var klart bedst til og ligeså med danske Jeanette Ottesen

2. Crawl

Dette er tilgengæld den letteste og hurtigste svømmestilart. Nemlig crawl. Denne stilart foregår igen på maven, men her bevæger armene sig bare asynkront ligesom benene gør det. Det gør stilarten en del lettere og mere udholdelig at svømme, hvilket ogås gør at mange starter med at øve denne stilart. Det skal du måske også? Det var f.eks. denne stilart den danske svømmer Lotte Friis svømmede over længere distancer og var blandt verdens bedste til.

3. Rygcrawl

Hvis du tager ovenstående stilart og bare ligger dig om på ryggen, så har du næsten rygcrawl.  For som det ligger i navnet, så er det crawl – bare på ryggen. Det er f.eks. den her stilart Mie Ø. Nielsen er rigtig god til.

4. Brystsvømning

Denne stilart kaldes også “bedstemorsvømning”. Gad vide hvorfor? Fordi dette er den langsommeste stilart af de fire.

You may also like...