Hvor meget protein har du virkelig brug for?

protein

Når end noget får megen omtale og bliver rost til skyerne kan det være en god ide at være lidt ekstra forsigtig. Et vist minimum af mistro er faktisk ganske sund. Marketing drejer sig aldrig om hvad der er bedst for dig, men hvad der sælger bedst. Og når dit helbred står på spillet er det vigtigt at du ikke lader dig snyde.

Det er i hvert fald sundere at være for kritisk end at være for naiv.

Protein er et af de ting som har været omtalt rigtigt meget. Vi er inde i en sundheds- og fitnessbølge. Folk træner som aldrig før, og protein produkter sælger som aldrig før.

Har du virkelig brug for ekstra protein i form af proteinpulver?

Muskler har brug for protein

Der findes nogle voldsomme misforståelser ang. vores behov for protein. Fitness industrien, og især fabrikanterne af proteinpræparater bidrager i noget omfang mere til forvirring end oplysning. De vil først og fremmest sælge produkterne. Protein anses for harmløst, så bekymringer angående eventuelle sundhedsrisici kan ligge et lille sted.

En af misforståelserne er at protein er godt og kulhydrater er dårlige. Det er mildest talt fuldstændigt vrøvl.

Både kulhydrater og proteiner er vigtige og har hver deres funktion. Groft sagt er kulhydrater energi til musklerne, mens proteiner er de byggeklodser muskelceller er lavet af.

Musklerne kræver protein men kører på sukker

Når du dyrker intensiv sport eller motion, er kulhydraterne umiddelbart det allervigtigste næringsmiddel. Kroppen kan fordøje kulhydrater meget hurtigt, i modsætning til protein som fordøjes langsomme. Fordøjelsen indebærer at kulhydrater bliver omdannet til blodsukker som så gemmes i leveren. Blodsukkeret er musklernes superbenzin. Det er det brændsel som muskelcellerne, nærmere sagt mitokondrierne i cellerne, har brug for.

Hvorfor så ikke bare spise masser af sukker?

Det er lidt problematisk. Sukker bliver nemlig optaget udenom leveren, og så er der ikke styr på doseringen. Det er bedst at overlade sukkerdoseringen til leveren. Men når man dyrker intensiv sport kan det alligevel være nødvendigt med et sukkerskud. Når sukkerreserverne i leveren er opbrugt, går du sukkerkoldt og din energi vil falde ganske drastisk på megen kort tid.

32GI sports giver kroppen den nødvendige energi – og lidt mere.

Der findes mange kosttilskud med aktive idrætsudøvere som målgruppe. Ikke alle er lige gode og derfor kræver det at du kan træffe kvalificerede valg.

32GI sports er et af de seriøse præparater. Virksomheden blev grundlagt i 2009. Ejeren Mark Wollf er både elitecoach og uddannet diætist, så han ved hvad han har at gøre med.

32GI sports laver en række produkter som går ud på hvad kroppen har brug for under hård belastning. Dvs. diverse sukkerstoffer der forbrænder med forskellig hastighed. Dette er vigtigt for sukkerbalancen i blodet, så den kan holdes konstant over tid. Det hjælper nemlig ikke at højne blodsukkerniveauet en gang. Det skal holdes konstant igennem hele udfordringen, ellers går du sukkerkoldt alligevel. En for høj sukkerdosering på en gang vil også påvirke din præstation negativ.

Derfor findes der også to serier: Endure som er til langdistance og Race. Race er baseret på hurtigt forbrændende glukose. Endure er lavet på maltsukkerarter som leverer en stabil energiforsyning over længere tid.  

I modsætning til mange andre produkter i denne branche er 32GI afbalanceret og arbejder med kroppen frem for at bare proppe noget i den.

You may also like...