Har du en drøm om at komme på en fodbold efterskole?


Står du i 9. eller 10. klasse og overvejer, hvilken fodboldefterskole du skal vælge?

Så er du langt fra alene, og heldigvis er der utrolig mange at vælge imellem. Der er dog rigtig mange faktorer, som spiller ind i valget af den helt rigtige fodbold efterskole.

geografisk placering

Når du vælger en fodboldefterskole, så er der heldigvis mange gode af vælge imellem. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal til den helt anden del af landet for at komme på efterskole. Selvom det er en oplevelse at komme lidt hjemmefra, så er det dog noget træls at skulle bruge 3-4 timer hver vej på transport i dine friweekender.

En optimal distance er nok ca. 30-50 kilometer fra din hjemby. Så kommer du tilpas langt væk til at møde nogle nye mennesker og en ny by, og du har kun transporttid på mellem 30-45 minutter.

En større efterskole

Når du skal på fodboldefterskole så betyder størrelsen af skolen en del. Ideelt set så skal der være nok fodboldelever, så der kan oprettes hold på forskellige niveauer. Lige børn leger bedst, og det gælder bestemt også i fodbold, så det er sjovt for alle at være med.

Du skal også tage højde for, at der nok også er andre linjer på din kommende idrætsefterskole, så du skal nok sigte efter en efterskole, som har mellem 120-180 elever.

 

Gode faciliteter

Gode faciliter er et absolut must, når du skal et helt år på fodboldefterskole. Det gælder både store græsarealer, gode mål og klar opmarkering af fodboldbanerne. Flere og flere efterskoler har i dag også en decideret kunststofgræsplæne, og disse er klart at foretrække, da du her får de optimale betingelser at spille fodbold på.

 

Et kompetent trænerteam

Selvom trænerteamet ligger nummer 4 på denne liste, så skal det være et af dine topprioriteter. Det er ofte kvaliteten af dine trænere, som afgør, hvor meget af dit potentiale du opnår.

Men hvad skal du kigge efter på dit kommende trænerteam? Umiddelbart er der især 3 punkter, som kendetegner de gode trænere på fodboldefterskoler.

  1. De har praktisk erfaring fra fodbold på semiprofessionelt/professionelt niveau, så du har nogle at tale med om det liv, hvis det er din drøm.
  2. De er certificerede fodboldtrænere, som sikrer høj faglig og teoretisk viden. Det er sukker på toppen, hvis efterskolen fx også har nogle dedikerede målmandstrænere, da det ofte er et overset område.
  3. Trænerne indgår som lærere og i det sociale liv på skolen. Det er et stort plus, hvis trænerne kan følge dig i din hverdag. Det kan de inddrage i din individuelle træning og tage højde for, hvis du i perioder fx kæmper med nogle ting socialt eller mentalt.

 

Du kan bruge disse 4 anbefalinger, når du skal i gang med at finde din kommende fodbold efterskole. Det vil sikre, at får kompetente trænere og solide træningsforhold. Ligeledes sikrer det, at du bliver matchet af elever på dit niveau, og at skolen ikke ligger alt for langt væk fra din hjemstavn.

Held og lykke i jagten på din kommende idrætsefterskole.

You may also like...