Gør dig klar til dit halvmaraton med disse fifs

Du kan komme til at fuldføre det maraton, du altid har drømt om med disse tips og tricks. Det bliver ikke let, men vi vejleder dig til, hvordan du kommer nærmere dit mål.

Protein til musklerne i benene

Når du skal ud og løbe et maraton, er det yderst vigtigt, at du træner godt op til dette, så du undgår skader. Selvom det kan virke noget uoverskueligt at løbe et helt maraton for nogen, kan det sagtens lade sig gøre med den rigtige vejledning.

Det er vigtigt, at dine benmuskler får nok protein, så du kan opbygge muskelmasse, da et maraton ikke kun kræver god cardio træning, men også stærke benmuskler. Vi har et super godt forlag til hvad du bør gøre. Hos Jala-helsekost.dk, kan du finde remedier, som du har behov for til din krop og træning. Her kan du også finde et stort udvalg af proteinpulver.

Du kan finde dit proteinpulver, som passer lige til dig og alt hvad du har behov for.

Bliv parat til dit maraton fysisk

Du bør praktisere alle de øvelser til benmusklerne du kan finde og som føles rigtige for dig. Det er virkelig vigtigt, at du har tålmodighed med muskelopbygningen, da dette kræver meget af benene at løbe en helt maraton.

Du bør også lægge ud med at løbetræne en gang hver anden dag. Der skal du begynde at løbe længere for hver gang du løber. Det behøver ikke være meget længere du skal løbe, men du bør nogenlunde mærke eksponentiel fremgang, så du mærker at du kan løbe mere og mere for hver gang du er på en løbetur.

Dernæst er det vigtigt, at du spiser den rigtige kost. Du skal forsøge så vidt muligt at undgå meget fedtholdig mad. Du bør derfor spise godt med morgenmad og frokost, og så spare lidt på aftensmaden, da dette måltid kan være noget tungt i det. Det kan derfor være smart at spise lidt let til aftensmad, som er nemt for dit fordøjelsessystem.

Når du går i seng om aftenen, må du ikke føle dig for mæt, da mæthedsfornemmelse ved sengetid betyder, at din krop stadig er ved at fordøje din mad. Når du sover, bevæger din krop sig ikke særlig meget, så derfor kan kroppen have problemer med at fordøje ordentligt og sandsynligheden for, at det sæter sig som fedt i stedet for muskler, er meget stor.

Vi vil anbefale dig at følge med på en side, hvor du kan få tips og tricks til kost, træning og den mentale del op til en fysisk hård præstation. Du kan blive en del af denne side ved at følge siden Fitness DK.

Den mentale forberedelse

Den mentale forberedelse er næsten den sværeste. Det kan være lidt vildt at tænke på, at man skal ud og løbe et maraton.

Du kan få meget mere inspiration til, hvordan du forbereder dig mentalt ved ovenstående link.

Det du skal være opmærksom på, er at du bør fokusere på målet. Men måden du kommer lettere dertil, er ved at lave nogle delmål som du kan overskue og fuldføre. Hellere lav for mange end for få, da du helst skal kunne nå dit mål

Du bør lave en kostplan, hvor du strukturer, hvad du skal spise og hvornår. Dette er en god måde at holde kursen på. Du bør belønne dig selv med noget du kan lide, hver gang du opnår et delmål, da det både skal være sjovt og læreridt at træne op til noget man brænder for.

You may also like...