Gode tips til at komme i god form

Der findes mange gode råd om dét at komme i god fysisk form og holde den slanke linje. Men der ligger mere i begrebet ’god form’ end blot at have en sund krop – man skal også have en sund psyke. For at gøre det nemt at gå til emnet, er der i denne artikel samlet nogle forskellige råd, der virker for både den gode fysiske og psykiske form.

De bedste råd for dig, der vil i bedre form

Sov nok
For At kroppen og ens mentale sundhed skal have en chance for at komme i bedre form, må man sørge for at have energi nok til at klare de opgaver og byrder, der bliver pålagt én. I hjernen opbygges dagligt et signalstof, der kaldes adenosin, som er dét vi bliver trætte af. Gennem søvn nulstilles opbygningen af signalstoffet, hvorved vi er klar til en ny og frisk dag. For en voksen er søvnbehovet ca. 25 % af døgnrytmen, hvilket svarer til 6-8 timer.

Skær ned på koffein
Koffein kan være dejligt at vågne på om morgenen, dog bør man ikke drikke for meget kaffe, the, energidrik eller cola, da disse indeholder store mængder koffein. Som voksen bør man ikke indtage mere end 400 mg koffein om dagen, og helst i løbet af døgnets første vågne timer. Dette skyldes at koffein optager det føromtalte signalstofs plads således, at vi ikke føler træthed. Koffein har en halveringstid på 3-6 timer, hvorfor en kop aftenkaffe er en dårlig idé, medmindre man er nattevagt.

Fysisk aktivitet og selvforkælelse er vejen mod en god form

Vær fysisk aktiv
Det at udskifte bilen med en cykel, eller at være mere aktiv med ens børn, tæller også med når regnskabet om fysisk aktivitet skal udregnes. Har man et stykke til arbejde kan man med fordel købe en elcykel, der hjælper en op ad bakker eller lange lige strækninger. Ved at kombinere fysisk aktivitet med kvalitetstid med ens barn, kan man i dén grad nå at opfylde anbefalingerne for 30 minutters aktivitet om dagen – og man har det sjovt samtidig.

Forkæl dit sind og krop
For at kunne stresse af og nyde livet, må man indimellem forkæle sig selv og sin krop. God form handler i den grad også om selvforkælelse, da mental sundhed og f.eks. stress ikke går godt i spænd. Riv derfor en dag ud af kalenderen og tag på spa eller til massage.

You may also like...