Få styr på dit daglige proteinindtag

chokolade protein

Protein er et utrolig vigtigt stof i forbindelse med din træning, da det er denne der både opbygger og vedligeholder din muskelmasse. Hvis ikke du indtager den rette mængde protein, kan din krop ganske enkelt ikke opbygge den muskelmasse du stræber efter, og din træning vil føles utilstrækkelig, trods det i sidste ende ikke er den der er den skyldige.

Men at regne ud præcist hvor meget protein du egentlig har behov for, kan være en smule forskelligt. Dit daglige proteinindtag er nemlig super individuelt, da faktorer som vægt, sygdomme, kropsbygning etc. spiller en stor rolle.

Men hvorfra det er bedst at hente din protein kan du dog have kontrol over, uden at skulle til både at snakke med din personlige træner (hvis du har sådan en) og din læge. Denne artikel kan være et godt sted at starte, hvis du er interesseret i at finde frem til hvorfra det vil være allerbedst for dig at give din krop den protein den har behov for.

Til alle ikke-vegetarerne

De fødevare der har det største proteinindhold er også de fødevare som vegetarer og veganer rækker udenom. Er du altså vegetar eller veganer, så anbefales det at du springer videre til næste afsnit.

De fødevare der indeholder mest protein er mælk og æg. Derefter kommer alt kødet, så som kylling eller oksekød. Forsøger du derfor at undgå fødevare lavet af dyr, er det svært at indtage nok protein kun igennem fødevarerne.

Proteiner findes selvfølgelig også i frugter og grøntsager, men dog i mindre grad. Så for at indtage den anbefalede mængde protein, skal du have skovlet en del grønt indenbords. Der findes dog heldigvis andre alternativer, for dig der ikke har lyst til at spise kød morgen, middag og aften, men stadig gerne vil få protein nok til at opbygge de muskler du ønsker dig.

Gå direkte til kilden

Proteinpulver. Et perfekt alternativ for vegetarer, eller for dem der blot gerne vil snige sig udenom de store mængder kød.

Proteinpulver er selvfølgelig ikke et mirakelmiddel, og har du en dårlig kost, bliver du ikke på magisk vis muskuløs af at supplere dine dårlige vaner med proteinpulver.

Proteinpulver er lige præcis en supplerings kost på samme måde som en vitaminpille. Den sørge for at du får indtaget det ekstra protein du har brug for, så din tid i træningscenteret ikke er spildt.

Det lyder måske ikke så appetitligt at supplere din kost med noget pulver, men proteinpulver er efterhånden blevet så populært, at det er svært at komme på en smagsvariant der ikke allerede er blevet produceret. Du kan finde alle former for smage, lige fra pandekage og vafler, til cremet banan. Ofte er smagene i den sødere ende som fx en chokolade variation, så de kan fylde hullet for dine tidligere sukkersøde madvaner.

Det er essentielt at indtage nok protein for at få det ud af træningen som du ønsker dig, og protein pulver er en god trædesten til det mål. Vil du gerne finde det billigste proteinpulver, kan du læse mere her.

You may also like...