Din holdning betyder mere end du tror

At have en sund krop og holde sig fit, er ikke noget der alene kan klares i et fitnesscenter et par gange om ugen. For selvom det er vigtigt at styrke kroppen med træning og øvelser, er der noget mange overser. En af de mest væsentlige årsager til en sund ryg er en sund holdning. Det hjælper eksempelvis ikke meget, at du træner ryggen to timer om ugen, hvis du misligeholder den 37 timer. Der er rigtig mange danskere, der døjer med problemer i ryg og nakke. Mange af disse kan henføres direkte til forkerte og dårlige arbejdsstillinger.

RET DIG !

Hvis du er som mange andre danskere, så er der en stor sandsynlighed for, at du sidder og synker sammen mens du læser det her. Det er nærmest en folkesygdom, at have en dårlig kropsholdning, når man sidder ned. I stedet for at rette sig op og holde ryggen rank, falder vi sammen. Vores rygsøjler der er beregnet til at være udstrakt det meste af tiden presses. Mange timer hver dag i forkerte stillinger, kan ødelægge selv den mest stærke ryg.

Der findes flere måder at rette op på en dårlig holdning, den første er psykisk. Hvis man tænker over hvordan man sidder, så er der en større chance, at du gør noget ved det. Det er dog svært at gå og huske på hele tiden. Sidder du ved en skærm, så sæt en lille post it på skærmen hvor der står “Ret dig”. Det kan virke dumt, ikke desto mindre virker det.

En anden mulighed er holdningskorigerende tøj som dette, der hjælper dig med at holde en sund kropsholdning. Endelig er der det måske mest basale, nemlig at kontorstolen og bordet du sidder ved passer til dig. De fleste virksomheder ved godt at sygedage er dyre dage, og har derfor også investeret i hævesænke borde og ergonomiske kontorstole som disse.

Den næste stilling er den bedste

Selvom man kan komme langt med det rette tøj og den rette stol, så er det stadig vigtigt at huske på en ting. Det vigtigste for ens rygs sundhed, er at man ikke bliver for stationær. Det er essentielt for sundheden, at man bevæger sig og skifter stilling ofte.

You may also like...