Det skal du kigge efter, når du køber træningstøj

Trænger din træningsgarderobe til en makeover? Så er der mange faktorer, du skal overveje, inden du går ud og brænder en masse penge af. Hvordan du bedst kan lide at træne, hvor din motivation kommer fra og hvordan du kan lide at se ud spiller alt sammen ind – og intet af det er forkert. Læs videre for at få vores råd til at vælge flot træningstøj, der er funktionelt for dig.

Balancen mellem funktionalitet og flot design

Kan du bedst lide, at dit træningstøj dækker alt, så der ingen uheld sker, og at det bare kan, hvad det skal? Eller har du det fint med at vise hud, og skal det bare se godt ud? Disse spørgsmål er det en stor fordel, at du har stillet dig selv, inden du køber nyt træningstøj – for at undgå fejlkøb, du vil holde op med at bruge så snart, de mister deres nyhedsværdi hos dig. Mange vil nok ligge et sted imellem de to yderpunkter, og de fleste – især yngre kvinder – vil gå efter flot design, der følger kroppen og ikke strammer ubehageligt. Men bare rolig, der er ingen grund til at skamme dig, hvis din stil ligger ude i en af ekstremerne: For mange mennesker er det at vise en flot, veltrænet krop frem i tøjet en helt valid motivation til at holde en sund livsstil ved lige – men det er ikke noget, du er forpligtet til at gøre, hvis du finder motivationen et andet sted.

Hver sportsgren er forskellig

Den type motion, du foretrækker, spiller naturligvis også en kæmpe rolle ift. at vælge det rigtige træningstøj. Ganske vidst kan man bruge stort set det samme tøj til det meste almindelig træning i fitnesscenteret – men selv her vil der også være undtagelser. F.eks. kræver yoga væsentligt mere fleksibelt tøj end et puls og styrke-hold – og til heat wave-yoga vil du ganske enkelt smelte, hvis du dukker op i vinterløbetøjet. Dyrker du mere alternative træningsformer som f.eks. pole eller aerial silks, hænger dit tøj endnu mere direkte sammen med din præstation: Pole er stort set umuligt uden bare ben, da du bruger friktionen mellem huden og stangen til at holde dig oppe – og selvom nogle foretrækker det fantastiske greb, bare ben giver i silken, vil de fleste gå derfra med brændemærker uden lange bukser (som helst skal være af bomuld, så du ikke glider for meget). Lær din sport godt at kende og invester først derefter i tøj til det.

You may also like...