Det kan godt være sundt at grille

tab af fedt

Der er mange, der har den holdning, at der er usundt at grille. Det bliver det da også i mange tilfælde, men det er naturligvis ikke grillens skyld, men det du putter på den. Der er nemlig rigtig mange danskere, der “kommer til” at fylde grillen alt for meget, når de skal lave mad. Mange har derfor en tendens til at spise mere, end de ellers ville, hvis de ikke grillede.

Der er nok mange, der kan nikke genkendende til, at man udover lidt oksekød lige smider et par pølser på og måske lidt kylling på. Pludselig sidder man med træ slags kød på bordet. Typisk er kødet man griller også mere fedtholdigt, end det man ellers ville lave. Salget af nakkekoteletter, spareribs, pølser og lignende er da også markant højere i sommermåneder, end det er resten af året.

Sådan ændrer du dine grillvaner

Som sagt behøver det ikke være usundt at grille, man skal måske bare være lidt mere opmærksom på, hvad det er man griller. Her er tre gode råd til hvordan du gør grilningen lidt sundere.

Drop det ekstra kød

Kød indeholder mange proteiner, og det kan naturligvis være godt for kroppen. Vælger man at smide noget meget fedtholdigt på som nakkekoteletter og pølser får man dog også mange ekstra kalorier.

Tænk i grønt tilbehør

I stedet for at smide en ekstra pølse på grillen, så tænk i stedet for på hvilket grønt tilbehør der egner sig godt til at komme på grillen. Det kan være ting som hjertesalat med lidt olivenolie, en majskolbe der bliver uovertruffen efter 20 minutter på grillen, asparges der bliver lækre på få minutter. Skifter dit kødtilbehør ud med grønt tilbehør og dit måltid indeholder mange flere vitaminer og færre kalorier.

Overvej kartoffelsalaten og det hvide flutes

Kartoffelsalat er en klassiker på mange danske grillborde, men sundt er det ikke. Kartoflen i sig selv er sund, men når man putter den i mayonnaise, ændrer det sig. Hvis du skal have en kartoffelsalat så lav den selv i stedet for at købe de fedtrige færdige udgaver. Vend lidt kartofler sammen med lidt olie, dild og lignende og drop mayoen. I stedet for det hvide flutes, så overvej om det er nødvendigt med de tomme kalorier eller skift det ud med noget groft.

You may also like...