Cykling: Hold formen ved lige om vinteren

I Danmark kan vi ofte have en barsk og brutal vinter, den er der dog samtidig mange som bruger som en undskyldning for ikke at holde formen ved lige, vi vil derfor give dig gode råd til hvad du kan gøre for at holde formen selv i de kolde og triste måneder.

Når racercyklen ikke kan komme på landeveje

Som sagt så er vinteren barsk i Danmark og der er tider hvor mange ganske enkelt ikke kan cykle ude, så at have alternativer i baghånden er nødvendigt.

Det kan være at du går til spinning i det lokale fitnesscenter, her er der god mulighed for at give den 100% og forbrænde en masse kalorier. Spinning kan køres i intervaller hvor man giver den fuld gas i korte sekvenser, hvilket er utrolig effektivt.

Hvad enten spinning ikke er nok for dig eller du ønsker at træne derhjemme, så kan en motionscykel eller spinningcykel være et rigtig godt redskab at have derhjemme. Det kan også være du har børn eller en familie som ønsker at du er mere hjemme, så kan du cykle derhjemme, holde formen i gang og samtidig være sammen med din familie.

Høj intensitet er nøglen

Hvis du gerne vil tabe en masse kilo og smide fedtet på kroppen, så er det vigtigt at du holder en høj intensitet når du træner. 10 minutter for fuld damp er langt bedre for dig end en time i langsomt mormor-tempo.

Når du træner skal du altså give dig selv fuldt ud hver eneste gang, find et program som du kan følge som har indlagte intervaller og sørg for at følg programmet fuldt ud.

Alternative motionsformer

Selvom du gerne vil holde cyklingen ved lige og have så god form som muligt, så kan det være en rigtig god ide at blande det med andre sport og motionsformer. Her giver vi dig et par bud på hvad du kan supplere din cykling op med.

Styrketræning – Styrketræning er rigtig godt da du får opbygget nogle muskler i hele kroppen, hvis du cykler meget kan du med tiden også opleve problemer med ryggen med mere, så sørg for at få trænet hele kroppen.

Roning – Roning er rigtig godt da du bruger hele kroppen og alle muskler, du får samtidig pulsen godt op og kan træne din kondition. Sæt dig et mål for hvor tit og hvor meget du vil ro, det kan give rigtig gode resultater hvis du følger et program fuldt ud.

Svømning – Svømning er ligeledes rigtig effektivt og godt for hele kroppen, især er det godt for ryggen og for din kondition, hvis du vil træne dig op til triatlon er det ligeledes nødvendigt at have en god teknik som skal øves og praktiseres ofte.

Holdsport – For at få det sociale aspekt med er det nødvendigt at du også ser andre mennesker og har det sjovt, hvad enten du vælger fodbold, håndbold eller tennis er ligemeget, det er blot en god ide at se andre mennesker og have et socialt samværd med andre.

You may also like...