Cykling er effektiv træning: Sådan gør du dig klar til efterårssæsonen

Bare fordi solen ikke længere står højest på himlen og de lyse timer bliver færre, er det ikke ensbetydende med at cyklen skal pakkes af vejen. Efteråret bringer lige så perfekt cykel vejr med sig som sommeren gør. Det behøver ikke være et problem at temperaturen falder og bladende ligger sig på vejen. Hvis blot dig og dine cykelkammerater sørger for at forberede jer til årstiden er der massere af kilometer tilbage i 2016.

Bevares vi kan hurtigt blive enige om at en mørk, våd og regnfuld landevej ikke er lige så indbydende som sommerens lyse og tørre veje. Det kan værre svært at trække sige op af sofaen og væk fra det varme tæppe, når først vi er kommet hjem fra job og uddannelse. Derfor vil vi i dette indlæg forsøge at klæde dig på til en efterårssæson, hvor du ikke skal fryse, være våd eller køre i grøften for den sags skyld. For når alt kommer til alt, så gælder det gamle udtryk ”der findes ikke dårligt vejr, der findes kun dårlig beklædning” stadigvæk. Og til cykling som motionsform om efteråret er det, det helt rette udtryk at bruge. Så derfor kommer der her en række vigtige ting du skal være opmærksom på og have styr på. Det er alt fra den rette beklædning til andet vigtigt udstyr. Se en liste over det vigtigste cykeludstyr her.

Det rette udstyr

Lad os starte med det vi tager på kroppen. For vi kommer ikke uden om at den rette beklædning er altafgørende for om vi få en sjov tur på cyklen. Du kommer derfor til at skulle have en varm og isolerende cykeljakke. Med den rette jakke behøver du kun have et lag inden under.

Et par lange vintertights er også nødvendige. Du skal her være opmærksom på at ikke alle vintertights kommer med siddepude. Hvis de ikke gør, skal du bruge et par almindelige cykelshorts som inderste lag.

I overgangsperioden mellem det varme og kolde vejr er overtræk til arme og ben det helt rigtige stykke beklædning. Det er nemt at skifte og tage enten af eller på hvis det bliver varmere eller koldere på turen.

Sidst men ikke mindst er det essentielt at have både en god varm men tynd hue og et par varme cykelhandsker. Kolde hænder er en rigtig skidt ting på cykelturen og kan hurtigt gøre det til et mareridt at skulle cykle mange kilometer.

Til sidst er det vigtigt at have et par gode overtræk til dine cykelsko. Våde tæer er mindst lige så ubehagelige som våde fingre. Det skal for alt i verden undgås.

Hvis du vil vide mere om de forskellige produkter så kan du finde dem her hos cyclingshop, hvor du også kan købe produkterne.

You may also like...