Sådan holder du din krop i gang, imens du arbejder  

Det er altid en rigtig god idé at holde din krop i gang. Derfor gælder det også, når du er på arbejde. Hvis du har et aktivt job, er det ikke noget problem at få bevægelse og motion ind i din arbejdsdag. Til gengæld er det lidt sværere, hvis du har et stillesiddende job.

Her får du tips til, hvordan du holder din krop i gang, imens du arbejder.

Motionér imens du sidder ned

Det er begrænset, hvor meget bevægelse der er på en hel arbejdsdag, når du sidder på et kontor el.lign. Dog findes der nogle smarte maskiner, der gør det muligt for dig at motionere, imens du sidder ved dit skrivebord. Der er nemlig udviklet nogle træningsmaskiner, der er specielt egnet til et kontor. Det er f.eks. en motionscykel, der passer under dit skrivebord, en stepbænk, en balancepude m.m.

At få motion i arbejdstiden behøver ikke at betyde, at du skal i gang med at træne og svede. Men når du holder dig i gang på en stille og rolig måde, har det også positive indvirkninger på din sundhed og din krop.

Gå i stedet for at skrive en mail

Det handler også om at forsøge at lave nogle små vaneændringer, så bevægelse bliver til en lidt større del af din arbejdsdag. Hvis du f.eks. har for vane at skrive mails til dine kollegaer i stedet for at finde dem og give dem en besked, kan du begynde at gå hen til dine kollegaer i stedet. Det giver dig nogle ekstra skridt i dine ben.

Bevæg dig i dine pauser

I stedet for at sætte dig og spise på den samme skrivebordsplads, som du sidder ved resten af din dag, så er det en idé at bruge din pause på at gå lidt rundt og nyde din frokost. Grib enhver chance for lidt bevægelse.

You may also like...